Wij stellen ons graag aan u voor:


Wij zijn een klein kamerkoor uit Steenbergen en brengen klassieke koorwerken ten gehore waarbij we streven naar hoge kwaliteit. Dit betreft zowel de balans in koorklank, de dynamiek van de compositie als de verstaanbaarheid van de tekst. Het koor bestaat uit ca. 25 leden en staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Gunita Kronberga-Jasinska (zie pagina: 'dirigent').
Gedurende haar 15 jarig bestaan heeft het koor een uitgebreid repertoire opgebouwd (zie elders op deze website), waaruit regelmatig wordt geput. Tot de repertoirelijst behoren diverse bekende werken van onder meer  Mozart, Elgar, Fauré, Vivaldi en Brahms, Liszt en Bach. Daarnaast worden voortdurend nieuwe stukken toegevoegd. 

Er worden twee concerten per jaar verzorgd. Een gepland concert brengt gezonde druk en een doel voor het repeteren. De concerten variëren in omvang en begeleiding. A capella stukken aan de ene kant van het spectrum en begeleiding door een kamerorkest en solisten aan de andere kant.
Enkele hoogtepunten van het koor zijn de uitvoering van het Requiem van Gabriel  Fauré met in hetzelfde concert de Cantate 131 van Johann Sebastian Bach in 2007, de opera Dido & Aeneas van Purcell in 2010 en het concert in het Franse Charleville Mézières met het koor uit die stad:  ‘Coeur a Tempo’ in 2012. En niet te vergeten de uitvoering van de Carmina Burana op 15 novermber 2015 in de Hervormde kerk in Steenbergen en op zondagmiddag 17 april 2016 in de Martinuskerk in Halsteren en het eerste officiële optreden met onze nieuwe dirigent Gunita Kronberga-Jasinska op zondag 26 maart 2022 (na twee jaar coronaperiode) waar we in de (voormalige) kerk van De Heen een afwisselend zomerconcert ten gehore brachten voor onze clubleden (zie pagina 'clubleden) en genodigden (onderstaande foto).

(Uitvoering van de Carmina Burana met gastzangers in de Martinuskerk in Halsteren in 2016)


In mei 2017 was het koor van de partij bij de opening van de Steenbergse haven. Ter gelegenheid daarvan werden enkele nummers uit de Carmina Burana uitgevoerd met begeleiding van harmonie Volharding uit Steenbergen.

Op 18 november 2017 gaf het koor een concert met muziek uit de barok bij gelegenheid van het Telemann jaar. 

 
In mei 2018 en september 2019 organiseerde het koor onder meer een Meet & Greet voor de leden van de Club van 50 in de (voormalige) kerk van De Heen en verzorgden we een Eucharistieviering in de Gummaruskerk met een uitvoering van de Missa Brevis van Palistrina. 

Op zondagmiddag 17 maart 2019 werd er een passieconcert uitgevoerd met werken van Michael Hayden, Wolfgang Amadeus Mozart, Anton Bruckner, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Joseph Reinberger en Henry Purcell. Het koor zong daarbij zowel a capella als met begeleiding van een strijkersensemble.

 

Naast deze concerten gaan we ook graag naar de mensen toe, bijvoorbeeld door een optreden te verzorgen in een verzorgings- of verpleeghuis. Een maal in de twee jaar verzorgt het koor een eigen Kerstconcert.


Behalve het gezamenlijk werken met mooie muziek vinden de leden het ook belangrijk om een goede, informele en gezellige sfeer te creëren. Dat is terug te zien in de maandelijkse borrel na de repetitie, maar ook in een jaarlijks Kooruitje (foto: 2019 kooruitje bij de Brabantse Waterlinie (Mozesbrug)). Ook concertreizen dragen bij aan de saamhorigheid.


Maar uiteindelijk is het de klassieke muziek die de leden van dit mooie gezelschap bindt. Werken aan de allerkleinste details van een compositie draagt bij aan het invoelen van de muziek en brengt voldoening na een geslaagde uitvoering, waarin geprobeerd wordt de intensiteit van de muziek over te brengen op de luisteraar.